sâmbătă, 28 mai 2016

Autismul nu este marginea prăpastiei

Este o carte de terapie și nu numai. Este un manual de viață care poate să fie citit de oricine, cu sentimentul, în momentul lecturii, de regret că la un moment dat va trebui să lase cartea din mână pentru a reintra în obligațiile cotidianului. Sau va trebui să o lase din mână pentru a asimila partea de adevăr despre sine ingerată până atunci, în paginile parcurse. Nu este ușor să te expui în fața unei oglinzi sincere.
De întâlniri cu astfel de oameni are nevoie oricine: incomozi, pentru că îți arată, pentru a merge cu tine mai departe, partea ta vulnerabilă. Te gândești că dacă acest scriitor îți schimbă gândurile, îți schimbă și viața.
Veți observa pe tot parcursul cărții lupta dusă de psiholog cu agonia părinților care au copil cu autism, păstrându-și însă, în permanență, echilibrul interior și încrederea în metodele sale. Această carte are frumusețea eleganței unui spectacol al argumentației tehnice, logice, terapeutice și ințelepte. (Tudor Mitasov, lector curs autism)

Copilul cu autism are nevoie de sprijin, de îndrumare și de structurare. Ce poate copilul cu autism să facă singur? Pornind de la aceste lucru mărunt, construiesc mai departe (construim un program personalizat). Copilul cu autism necesită o atenție deosebită, necesită stabilirea de scopuri și de obiective foarte mici, urmărite minuțios, pas cu pas, potrivit cu necesitățile sale. O serie de nevoi trebuie acoperite. Fiecare persoană cu autism desfășoară însă activități raportat la nivelul lui de dezvoltare.

Copilul cu autism este unul foarte special. Solicită foarte mult adulții și persoanele care îl înconjoară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu